Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Безпідставна передача у приватну власність земель аеропорту – експрацівницю Ужгородської міськради підозрюють у службовій недбалості

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури повідомлено про підозру колишній співробітниці Ужгородської міської ради за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, через неправомірні дії жінки у приватну власність безпідставно передали більше 70 земельних ділянок загальною вартістю 11,3 млн грн. Вони розташовані у межах аеропорту в обласному центрі.

Підозрювана завідувала одним з відділів міськради. 

На засіданні сесії вона повідомила про нібито відмову Закарпатського обласного комунального підприємства «Міжнародний аеропорт Ужгород» від права постійного користування понад 95 га земель.

Більшість із них рішенням депутатів переведено у землі запасу міста та надано у власність громадянам для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель та споруд.

У судовому порядку вирішуватиметься питання про повернення земель комунальному підприємству.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ГУ Нацполіції Закарпаття, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.