Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
До 10 років позбавлення волі засуджено бойовика «ДНР» за спробу вчинити терористичний акт у Дніпрорудному

За публічного обвинувачення Запорізької обласної прокуратури бойовика так званої «ДНР» заочно засуджено до 10 років позбавлення волі за участь у терористичній організації та спробу вчинити терористичний акт (ч. 1 ст. 14, ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 258, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Прокурори у суді довели, що радикально налаштований громадянин України став учасником розвідувально-диверсійної групи одного з воєнізованих підрозділів терористичної організації «ДНР» та брав активну участь у збройному протистоянню Збройним Силам України на території проведення антитерористичної операції в Донецькій області.

Крім цього, бойовик за завданням «спецслужб» так званої «ДНР», маючи за мету скоїти терористичний акт на території Запорізької області, завербував оперуповноваженого одного з райвідділів ГУМВС в області. За завданням свого «куратора» правоохоронець мав підірвати магазин, який одночасно був офісом волонтерської організації.  Приміщення було розташоване на першому поверсі багатоповерхового будинку у м. Дніпрорудному. Протиправна діяльність була припинена співробітниками СБУ напередодні спроби скоєння терористичного акту.

Нагадаємо, завербованого оперуповноваженого було засуджено у 2019 році до 8 років 3 місяців позбавлення волі з позбавленням спеціального звання капітан міліції за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст.14, ч. 2 ст. 258, ч. 1 ст. 263 КК України.