Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Незаконні польоти на окупований півострів – накладено арешти на 14 літаків-порушників

За клопотаннями прокуратури АР Крим та м. Севастополя Херсонський міський суд наклав арешти на 14 літаків російського авіаперевізника, які перевозили пасажирів до закритого пункту пропуску «Сімферополь-авіа» та з нього і таким чином були знаряддям вчинення злочинів.

За процесуального керівництва прокуратури автономії здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї, державної зради, незаконного переправлення осіб через державний кордон України, порушення правил міжнародних польотів (ч. 2 ст. 332-1, ч. 1 ст. 111, ч. 2, ч. 3 ст. 332, ст. 334 КК України).

В рамках кримінального провадження встановлено, що російською авіакомпанією «Газпром авіа» 14 пасажирських літаків незаконно використовувалися для неправомірного переправлення осіб через державний кордон України з порушенням правил міжнародних польотів. Також встановлено, що не менш ніж 37 російських авіакомпаній здійснюють регулярні авіаперевезення до АР Крим в порушення законодавства. Ці дії розглядаються прокуратурою автономії як такі, що підривають суверенітет України. 

Загалом за клопотанням прокуратури автономії накладено арешти на 263 повітряних судна, які здійснювали регулярні пасажирські та інші перевезення до окупованого півострова, порушуючи норми міжнародного права та законодавство України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Головним управлінням СБУ в АР Крим.