Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Привласнили сотні мільйонів гривень – судитимуть посадовців Полтавського ГЗК, підконтрольного підсанкційному мільярдеру

Прокурори Офісу Генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох посадовців ПрАТ «Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат» та трьох службових осіб приватної структури.

За даним слідства, керівництво Полтавського ГЗК, який підконтрольний підсанкційному мільярдеру-втікачу, протягом 2019-2021 років налагодили схему заволодіння корисними копалинами загальнодержавного значення. Вони реалізовували їх підконтрольним суб’єктам господарської діяльності за заниженими цінами без передбаченого на це відповідного спеціального дозволу на користування надрами. Таким чином обвинувачені продали «своїм товариствам» на майже 80 млн грн мінеральної сировини за ціною 30-50 грн за тонну.

В подальшому залучені до схеми підприємства перепродали цю ж саму сировину, але в 10 разів дорожче. Сума оборудки становила понад 380 млн грн.

Обвинуваченим інкримінують заволодіння чужим майном та легалізацію доходів, одержаних злочинним шляхом (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Головним слідчим управлінням ДБР за оперативного супроводу СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.