Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
У держзраді підозрюють завербованого агента ФСБ РФ, який мав доступ до офіційних заходів Верховної Ради

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури, повідомлено про підозру у держзраді співробітникові держпідприємства з обслуговування офіційних заходів Верховної Ради України (ч. 1 ст. 111 КК України). 

За даними слідства, чоловіка завербував працівник ФСБ РФ під час його поїздки до родичів у тимчасово окупований Крим. В розмові з представником російської спецслужби чоловік похвалився тим, що обслуговував заходи для працівників ВРУ та іноземних делегацій і навіть поділився відео святкування нового року. Підозрюваний погодився передавати інформацію про події у Верховній Раді України, візити іноземних делегацій, учасників та теми розмов. Представник ФСБ мав також передати пристрій для прихованого запису. Винагородою для завербованого мало стати сприяння в одержанні російського громадянства.

Чоловіка викрили співробітники української спецслужби при спробі працевлаштуватися на стратегічний об’єкт Житомирщини. 

Досудове розслідування здійснює Управління СБУ в Житомирській області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.