Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Закликав скласти зброю і підтримати ворога – колишній учасник тероборони Херсонщини підозрюється у пособництві державі-агресору

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора заочно повідомлено про підозру громадянина України у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

За даними слідства, колишній учасник тероборони України в Херсонській області на початку червня 2022 року, перебуваючи на території міста Херсон, закликав через засоби масової інформації військовослужбовців Збройних Сил України, територіальну оборону, резервістів та громадян, які не сприймають окупаційну владу, скласти зброю та підтримати ворога. Також він передав окупаційній адміністрації держави-агресора персональні відомості про учасників Сил ТрО. Тим самим підозрюваний вчинив дії, спрямовані на пособництво державі-агресору з метою завдання шкоди Україні.

Заходи з документування та викриття проводилися прокурорами спільно зі слідчими Головного слідчого управління Нацполіції за оперативного супроводу головного управління контррозвідувального забезпечення об'єктів критичної інфраструктури та протидії фінансуванню тероризму Департаменту захисту національної державності Служби безпеки України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.