Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Здавав ворогу позиції ЗСУ та прославляв армію держави-агресора – судитимуть мешканця Миколаєва

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця міста Миколаєва за фактами несанкціонованого поширення інформації про розташування Збройних Сил України, а також виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії РФ проти України (ч. 3 ст. 114-2, ч. 1, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачений, маючи проросійські погляди, систематично збирав дані про місця розташування військовослужбовців, зброї та техніки ЗСУ на території Миколаєва. Він розміщував їх у Телеграм-каналі антиукраїнської спрямованості.

На початку вересня 2022 року чоловік розмістив інформацію з фото про переміщення, розташування на території міста озброєння та підрозділів Збройних Сил України. На зображення він наніс умовні позначки і текстове повідомлення із поясненням та прив’язкою до Інтернет-мапи.

Крім того, обвинувачений неодноразово всіляко підтримував та прославляв російських солдат та заперечував збройну агресію РФ проти України.

Наразі чоловік перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими Служби безпеки України в області.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.