Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
1 600 євро за незаконний перетин кордону – викрито схему виїзду осіб призовного віку до Польщі під приводом навчання

За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури міста Києва викрито та повідомлено про підозру мешканцю Київської області, який організував незаконну схему переправлення громадян України призовного віку через державний кордон України (ч. 2 ст. 332 КК України).

За даними слідства, чоловік пропонував громадянам, яким заборонено виїзд за межі держави на період дії воєнного стану, організувати безперешкодний перетин кордону України на підставі документів про нібито навчання у вищих навчальних закладах Республіки Польща. Свої послуги він оцінив у 1 600 євро з людини.

За такою схемою чоловік збирався переправити через державний кордон України громадянина призовного віку.

У ході контролю за вчиненням злочину його затримали під час зустрічі з «клієнтом» та отримання від нього 800 доларів США.

Наразі вирішується про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Печерського УП ГУ Нацполіції у місті Києві за оперативного супроводу співробітників управління контррозвідки ГУ СБУ у місті Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.