Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
1 млн грн щомісяця на збуті наркотиків – у Кривому Розі судитимуть членів організованої злочинної групи

Криворізькою східною окружною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт відносно п’ятьох членів організованої злочинної групи, які організували нарколабораторію, вирощували коноплю та збували канабіс по всій Україні (ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 310 КК України). Окрім цих злочинів організатору також інкримінується використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, придбання, зберігання обладнання для виготовлення наркотиків та організація місця для його виробництва (ч. 2 ст. 306, ч.2 ст. 313, ч. 1 ст. 317 КК України).

За даними слідства, члени злочинної групи налагодили канал збуту по всій України особливо небезпечного наркотичного засобу – канабісу. Вони вирощували коноплю, а також облаштували 10 нарколабораторій у себе вдома та в орендованих квартирах у Кривому Розі, де виготовляли та фасували канабіс. Збут наркотиків здійснювався через мессенджер, шляхом закладок або поштою.

Прибуток від незаконної діяльності організованої групи сягав 1 млн грн щомісячно. Встановлено майже 40 епізодів злочинної діяльності групи.

Під час проведення обшуків виявлено та вилучено понад 160 рослин конопель, обладнання та понад 4 кг канабісу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось відділенням поліції №1 Криворізького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Дніпропетровській області.

 

За матеріалами Дніпропетровської обласної прокуратури