Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
1 тис доларів США за відкуп від мобілізації – у Запоріжжі судитимуть двох осіб

Прокурори Запорізької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох місцевих мешканців.

Їм інкриміновано шахрайство та підбурювання до надання службовій особі неправомірної вигоди за вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища (ч. 2 ст. 190, ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 369 КК України).

Розслідуванням встановлено, що двоє рідних братів серед своїх знайомих підшукали чоловіка, який за віком підлягав мобілізації. Вони запропонували за винагороду відкупитися від мобілізації та запевнили чоловіка, що допоможуть йому, нібито використовуючи зв’язки в одному з РТЦК та СП м. Запоріжжя.

Отримані кошти обвинувачені не мали намірів нікому передавати.

Правоохоронці затримали їх у порядку ст. 208 КПК України під час одержання неправомірної вигоди у розмірі 38 тис грн, що еквівалентно 1 тис доларів США.

Досудове розслідування здійснювало слідче управління ГУ Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу Управління СБУ в Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.