Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
10 млн грн збитків на ремонтах доріг у Києві – повідомлено про підозру п’ятьом особам, серед яких керівник Київавтодору

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру керівнику приватного підприємства та чотирьом його спільникам, у тому числі генеральному директору комунальної корпорації «Київавтодор».

Їм інкриміновано заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах, за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, директор приватного підприємства разом із генеральним директором комунальної корпорації та трьома співучасниками під час дії воєнного стану заволоділи коштами, виділеними з місцевого бюджету на проведення робіт з капітального та поточного ремонту доріг в місті Києві.

Вони провели закупівлю будівельних матеріалів за значно завищеною вартістю.

Для цього забезпечили приватному підприємству перемогу під час проведення КК «Київавтодор», КП «ШЕУ Печерського району» м. Києва, КП «ШЕУ Подільського району» м. Києва державних закупівель на проведення робіт з капітального та поточного ремонту доріг в місті Києві.

Після укладення договорів з цими комунальними підприємствами, підозрювані, використовуючи підконтрольне підприємство, забезпечили виготовлення та поставку асфальтобетонних сумішей за значно завищеною вартістю.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлена причетність підозрюваних до заволодіння бюджетними коштами шляхом проведення неякісного ремонту доріг.

Відповідно до висновків експертиз розмір завданих збитків становить близько 10 млн грн.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Нацполіції у місті Києві за оперативного супроводу УСР Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.