Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
10 років ув’язнення за участь в терористичній організації – заочно засуджено так званого голову адміністрації Старобешівського району

Вироком Токмацького районного суду Запорізької області мешканця Старобешево Донецької області визнано винним в участі у терористичній організації та призначено покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Прокурором у суді доведено, що чоловік з лютого 2016 року перебуває на псевдопосаді «виконуючого обов’язки голови адміністрації Старобешівського району ДНР» та місцевого секретаря так званого громадського руху «Донецька республіка».

До його повноважень входить керування діяльністю «адміністрації», а саме: призначення та звільнення з посади працівників, забезпечення заходів зі своєчасної сплати податків, формування та затвердження місцевого бюджету, а також проведення мобілізаційної роботи серед населення для примусового залучення громадян до лав НЗФ РФ.

Окрім цього, він забезпечує реалізацію так званої конституції псевдореспубліки, наказів, розпоряджень та інших незаконних нормативно-правових актів окупаційної адміністрації у Донецькій області. Також засуджений активно співпрацює з так званими прокуратурою, судом, міністерством внутрішніх справ та юстиції, формуючи, таким чином, серед громадян думку щодо легітимності «ДНР».

Оскільки засуджений продовжує перебувати на тимчасово окупованій території Донеччини та працювати на терористів, судове слухання проводилось в порядку спеціального судового провадження (in absentia).

Процесуальне керівництво здійснювалося Донецькою обласною прокуратурою. Публічне обвинувачення підтримували прокурори Токмацького відділу Пологівської окружної прокуратури Запорізької області.

За матеріалами Донецької обласної прокуратури