Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
10 років за ґратами проведе пенсіонер за розбещення дитини

Прокурори Рівненської окружної прокуратури в суді довели вину 67-річного жителя обласного центру у вчиненні розпусних дій щодо малолітньої, задоволенні своєї статевої пристрасті неприродним способом та умисному зберіганні дитячої порнографію без мети збуту чи розповсюдження (ч. 1, 2 ст. 156, ч. 3 ст. 153, ч. 1 ст. 301-1 КК України).

Його засуджено до 10 років позбавлення волі. Також засуджений повинен виплатити потерпілій 150 тис грн моральної шкоди.   

У суді прокурори довели, що засуджений впродовж майже 7 років систематично розбещував малолітню дитину, задовольняв свою статеву пристрасть неприродним способом з використанням її безпорадного стану. Дівчинка нічого не розповідала батькам, оскільки не могла усвідомлювати всіх наслідків протиправних дій щодо неї. Це тривало поки потерпілій не виповнилося 16 років. 

Під час обшуку у лютому 2023 року правоохоронці вилучили дитячу порнографію, яку чоловік зберігав за місцем проживання для особистого користування.

Дані про чоловіка будуть внесені до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи.        

Наразі вирок суду законної сили ще не набрав, сторони можуть оскаржити його в апеляційному порядку. До набрання рішення законної сили чоловік перебуватиме під вартою.