Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
10 та 15 років ув’язнення з конфіскацією майна за жорстоке вбивство таксиста – прокуратура відстояла вирок в апеляції

За принципової позиції прокурора Київської міської прокуратури Київським апеляційним судом залишено без змін вирок суду першої інстанції, яким чоловіка та його дружину засуджено до 15 та 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Їх визнано винними в умисному вбивстві, розбійному нападі та викраденні автомобіля (п. п. 6, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187, ч. 3 ст. 289 КК України).

Прокурори у суді довели, що у травні 2016 року близько 2 години ночі, знаходячись поруч зі станцією метро «Шулявська», подружжя підійшло до таксі і попросили водія відвезти їх до мікрорайону Жуляни. Дочекавшись, коли автомобіль зупиниться у темному провулку, чоловік, який сидів позаду, накинув таксисту на шию мотузку та почав душити. В цей час його дружина нанесла потерпілому удар ножем в область грудей. Тіло 62-річного чоловіка зловмисники заховали у лісосмузі під Києвом. Вони заволоділи його грошовими коштами та автомобілем.

Вироком Солом’янського районного суду м. Києва обвинувачених визнано винними у вчиненні особливо тяжких злочинів та засуджено чоловіка до покарання у виді 15 років позбавлення волі із конфіскацією майна, а жінку до 10 років позбавлення волі, також із конфіскацією.

Не погоджуючись з призначеним покаранням, обвинувачені оскаржили вирок в апеляційній інстанції.

Київський апеляційний суд підтримав позицію прокурора та залишив апеляційні скарги обвинувачених та їх захисників без задоволення, а законний та справедливий вирок суду першої інстанції - без змін.

Вирок вступив у законну силу.

 

За матеріалами  Київської міської прокуратури