Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
10 тис дол США за непридатність до військової служби – на Закарпатті викрито чергову схему незаконного переправлення чоловіків за кордон

За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури Закарпатської області двом місцевим жителям повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон (ч. 3 ст. 332 України).

За даними слідства, підозрювані налагодили схему протиправного перетину кордону чоловіками, що підлягали призову на військову службу.

Вони обіцяли своїм клієнтам забезпечити «потрібний» результат медичного обстеження. На його підставі військовозобов’язаного визнавали непридатним для проходження служби та виключали з обліку. Після отримання фіктивних документів чоловік міг виїжджати за межі України.

Свої послуги ділки оцінили в 10 тис доларів США. Грошова винагорода передавалася декількома частинами.

Правоохоронці затримали ужгородців під час чергової зустрічі з військовозобов’язаним.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Наразі по одному з ділків на судовому розгляді знаходиться обвинувальний акт за фактом організації незаконного переправлення ухилянтів через кордон у складі організованої злочинної групи. Її викрито у червні 2022 року. Чоловіку обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення майже 1 млн грн застави, яку він сплатив.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Ужгородського районного управління поліції, оперативний супровід – співробітники кримінальної поліції ГУ Нацполіції Закарпаття та Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.