Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
10 тис доларів США за сприяння у знятті з військового обліку – викрито мешканця Дніпропетровщини

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону повідомлено про підозру мешканцю Дніпра за фактом одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний обіцяв військовозобов’язаному сприяти в отриманні документу про непридатність до служби у воєнний час та виключенні з військового обліку. Він мав вплинути на начальника одного з районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки в Дніпропетровській області.

Свої «послуги» оцінив у 10 тис доларів США.

Правоохоронці затримали чоловіка у порядку ст. 208 КПК України під час отримання усієї суми неправомірної вигоди.

Наразі вживаються заходи щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

У рамках слідства на причетність до вчинення злочину перевіряються службові особи цього РТЦК та СП.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області, оперативний супровід – співробітники Управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.