Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
1000 доларів США за непризов до армії – у Кривому Розі затримано начальника місцевого відділу Криворізького РТЦК та СП (ФОТО)

За процесуального керівництва Криворізької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері викрито та затримано начальника одного з місцевих відділів Криворізького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за фактами одержання неправомірної вигоди та бездіяльності військової влади (ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 426 КК України).

За даними слідства, керівник підрозділу вимагав та одержав від призовника 1000 доларів США неправомірної вигоди за нездійснення призову на строкову військову службу до Збройних Сил України.

Під час одержання неправомірної вигоди його затримали правоохоронці. За місцем проживання та роботи проведено обшуки.

Наразі тривають слідчі дії, вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі територіального управління ДБР, розташованого у м. Полтаві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


За матеріалами Спеціалізованої прокуратури у військовій

та оборонній сфері Південного регіону