Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
10000 доларів за незаконне переправлення до Молдови – повідомлено про підозру жителю Хмельниччини

За процесуального керівництва Дністровської окружної прокуратури Чернівецької області жителю Хмельницької області повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрюваний долучився до протиправної схеми одержання прибутку від незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків за кордон. Він «працював» разом зі спільниками, які підшукували охочих виїхати до Молдови. Вартість послуги сягала 10000 доларів США з особи. 

Встановлено, що підозрюваний особисто зустрічав та перевозив військовозобов’язаних на територію Дністровського району, де надав їм необхідну консультацію щодо подальшого перетину українсько-молдовського кордону. 

При спробі незаконно переправити трьох чоловіків через держкордон його викрили правоохоронці.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Дністровського районного відділу поліції за оперативного супроводу 31 прикордонного загону.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним.