Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
12 600 євро та понад 20 000 доларів США за незаконне переправлення за кордон 7 військовозобов’язаних чоловіків – на Буковині судитимуть п’ятьох організаторів

Прокурори Чернівецької окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно групи осіб за фактом незаконного переправлення військовозобовʼязаних через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

Слідство встановило, що п’ятеро буковинців налагодили схему збагачення від організації незаконного перетину державного кордону України.

Для реалізації так званого «бізнес-плану» вони підшуковували чоловіків призовного віку та пропонували їм за гроші допомогти потрапити до Румунії.

Встановлено, що у серпні 2023 року обвинувачені за 12600 євро та понад 20000 доларів США пообіцяли 7 військовозобов’язаним чоловікам забезпечити безперешкодний перетин кордону поза пунктами пропуску. 

Організаторів затримали прикордонники під час спроби транспортувати «клієнтів» до заздалегідь визначеної точки відправлення. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Чернівецького районного управління поліції за оперативного супроводу 31 прикордонного загону. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.