Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
12 років за ґратами отримав мешканець Луганщини, який ремонтував техніку окупантів та розвозив їх на позиції

За публічного обвинувачення прокурорів Сватівської окружної прокуратури Луганської області чоловіка визнано винним у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Його засуджено до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також позбавлено права впродовж 12 років обіймати посади в органах влади.

Прокурори в суді довели, що після початку повномасштабного російського вторгнення та захоплення села Невське Сватівського району місцевий житель добровільно розселяв військовослужбовців ворожої армії у власному й сусідніх будинках. Він сприяв збройним силам рф та контрольованим ними окупаційних військ так званих «л/днр» у просуванні на Луганщині.

За власною ініціативою засуджений ремонтував пошкоджену військову техніку окупантів, що використовувалася проти українських захисників, а в подальшому її транспортував.

Під час окупації чоловік на власному автомобілі перевозив особовий склад ворожих військ до вогневих позицій на території Луганської та Донецької областей. Також неодноразово залучався до завантаження боєприпасів на складах в Невському та сусідньому селі Макіївка.

Протиправну діяльність засудженого на користь ворога викрили взимку 2023 року на деокупованій території регіону.

На вирок суду він очікував під вартою.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.