Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
12 тис доларів США за фіктивний діагноз, щоб уникнути мобілізації, - у Миколаєві затримано лікаря-інтерна

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури лікарю-інтерну одного з медзакладів міста Миколаєва повідомлено про підозру у пособництві в одержанні неправомірної вигоди, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, невстановлені службові особи ТЦК міст Миколаєва та Одеси створили схему. Вона полягає у наданні можливості військовозобов’язаним уникнути мобілізації через виготовлення завідомо неправдивих медичних документів щодо їх непридатності до військової служби. До схеми вони залучили лікаря-інтерна, якому доручили підшукувати осіб, які готові надати неправомірну вигоду, щоб уникнути мобілізації. 

До підозрюваного звернувся місцевий мешканець, аби проконсультуватись щодо стану свого здоров’я. Лікар повідомив йому про можливість допомогти в ухиленні від військової мобілізації шляхом отримання завідомо неправдивих медичних документів, що дають підстави для списання чоловіка з військового обліку як особи, що непридатна для подальшого проходження військової служби. Свою «послугу» він оцінив у 12 тис доларів США.

Під час одержання частини неправомірної вигоди у розмірі 8 тис доларів США, яке відбувалось під контролем правоохоронців, лікаря затримали в порядку ст. 208 КПК України.

За клопотанням сторони обвинувачення суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави. 

Досудове розслідування здійснює Слідче управління ГУ Нацполіції в Миколаївській області, за оперативного супроводу УСР в Миколаївській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.