Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
12 тис доларів США за виїзд чоловіків призовного віку за кордон - викрито адвокатку

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури затримано та повідомлено про підозру адвокатці за фактами виготовлення підроблених документів, а також в організації незаконної схеми переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України (ч. 3 ст. 358, ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрювана, перебуваючи у змові з іншими особами, за грошову винагороду розробила схему виготовлення підроблених документів, за допомогою яких чоловіки призовного віку могли безперешкодно перетинати державний кордон України в умовах воєнного стану.

Вартість послуг з виготовлення довідок військово-лікарської комісії одного з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки м. Києва складала 12000 доларів США.

Правоохоронці затримали підозрювану під час одержання нею обумовленої суми коштів за виготовлення довідки з фіктивним діагнозом, що дає відстрочку від призову на строкову службу.

У ході проведення обшуків за місцем її проживання вилучено документи, що підтверджують протиправну діяльність, а також грошові кошти.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу. Встановлюються її спільники.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ Нацполіції у м. Києві за матеріалами та у взаємодії з управлінням міграційної поліції ГУ Нацполіції у м. Києві та ДКІБ СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.