Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
1, 2 тис дол США хабара за місце в «єЧерзі» – на Волині судитимуть посадовців Укртрансбезпеки

Прокурори Волинської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох Департаменту надання адміністративних послуг на наземному транспорті Укртрансбезпеки за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Ще одного експрацівника підрозділу обвинувачують у пособництві у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 КК України).

Розслідуванням встановлено, посадовці, залучивши ще колишнього колегу, вимагали та одержували від представника підприємства кошти за організацію безперешкодного проїзду в «єЧерзі» до міжнародного автомобільного пункту пропуску «Ягодин».

Загалом через систему онлайн-бронювання місць в черзі для перетину кордону для міжнародних вантажних перевізників вони пропустили 12 вантажівок.

Правоохоронці викрили спільників на одержанні 1,2 тис доларів США. За пропуск одного транспортного засобу їм платили 100 доларів США.

Обвинувачених затримали у лютому 2023 року в Луцьку.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ Нацполіції у Волинській області, оперативний супровід – працівники управління СБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.