Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
1200 доларів США за повернення арештованого авто – на Запоріжжі чоловіка викрито на спробі надати хабар поліцейському

За процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури м. Запоріжжя мешканця Запорізької області викрито за фактом надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 3 ст. 369 КК України).

За даними слідства, чоловік запропонував начальнику одного з відділень поліції 1200 доларів США за закриття кримінального провадження за фактом ДТП. У такий спосіб він намагався повернути автомобіль, арештований правоохоронним органом. Про факт пропозиції неправомірної вигоди посадовець поліції повідомив співробітникам Запорізького управління ДВБ Нацполіції України, тому спроба підкупу проходила під контролем правоохоронців.

Наразі вирішуються питання щодо повідомлення особі про підозру та обрання запобіжного заходу.

Заходи з викриття здійснювалися прокурорами спільно зі слідчими Запорізького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу Запорізького управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Запорізької обласної прокуратури