Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
13,1 млн грн збитків на поставках вагонів для метрополітену – повідомлено про підозру заступнику КП «Київський метрополітен»

Прокурорами Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру одному із заступників КП «Київський метрополітен» у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, у 2012-2017 роках КП «Київський метрополітен», використовуючи кошти, надані за кредитною угодою з Європейським банком реконструкції та розвитку, уклало договори з двома акціонерними товариствами рф. Вони стосувалися виробництва та поставки вагонів для метрополітену.

Цими договорами передбачені штрафні санкції за порушення умов поставки вагонів.
У 2013-2014 роках постачальники порушили умови договору та у визначені терміни не поставили вагони на адресу КП «Київський метрополітен».

Однак підозрюваний, через неналежне виконання службових обовʼязків, погодив платіжні доручення на оплату вагонів у повному обсязі без вирахування суми штрафу. Такими діями він заподіяв комунальному підприємству 13,1 млн грн збитків.

На даний час вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюється слідчими УП в метрополітені ГУНП в місті Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.