Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
13,5 мільйонів гривень збитків через перевищення службових повноважень - судитимуть начальника пенітенціарного закладу на Вінниччині

Вінницька обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно начальника однієї з установ виконання покарань області за фактом перевищення ним службових повноважень зі збитками на 13,5 млн грн (ч. 3 ст. 365 КК України). 

Слідством встановлено, що керівник, не маючи законних підстав, уклав з приватним підприємством договори про спільний обробіток земель державної форми власності, що перебувають у постійному користуванні установи. Весь вирощений урожай, згідно договору, перейшов у власність приватної юридичної особи, що спричинило збитки детжаві. 

Внаслідок зазначених незаконних дій державній установі спричинено шкоду у виді недоотриманого прибутку на суму 13,5 млн грн.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Вінниці) Територіального управління ДБР, розташованого у м. Хмельницькому.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.