Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Двох службовців Дніпровської міськради судитимуть за розтрату понад 4,3 млн грн на будівництві системи водовідведення

Прокурори Правобережної окружної прокуратури міста Дніпра скерували до суду обвинувальний акт стосовно ексдиректора та інспектора з технагляду Департаменту капітального будівництва Дніпровської міськради за фактами розтрати чужого майна і службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у 2021 році між міською радою та приватним підприємством укладено договір щодо будівництва системи водовідведення на території міста.

Службовці внесли до офіційних документів завідомо неправдиві відомості про обсяги виконаних робіт, які фактично не проводилися.

Експертиза встановила, що внаслідок дій обвинувачених територіальній громаді м. Дніпро завдано понад 4,3 млн грн збитків. 

Під час обшуків за місцем роботи і проживання службовців вилучено договори та інші документи, що підтверджують протиправну діяльність.

Наразі прокурори звернулися до суду з позовом про відшкодування завданих збитків у повному обсязі. 

Досудове розслідування здійснювали слідчі Дніпровського райуправління поліції ГУ Нацполіції в області, оперативний супровід - працівники УСР в Дніпропетровській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.