Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
1400 доларів США хабара за безперешкодне вивезення валюти з України – на Закарпатті затримали інспектора митного поста

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури повідомлено про підозру головному державному інспектору митного поста «Чоп-залізничний» у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, митник налагодив механізм протиправного одержання коштів за вирішення питання про переміщення валюти та підакцизних товарів із приховуванням від митного контролю.

Підозрюваний вимагав від громадянки 1400 доларів США. За неправомірну він вигоду мав сприяти у вивезенні 70 тис доларів США з України до Угорщини без необхідного декларування.

Правоохоронці затримали митного інспектора в м. Чоп під час отримання усієї суми хабара.

Задокументовано, що у підозрюваного це вже не перший випадок хабарництва. Цього місяця він також одержав гроші за незаконний пропуск на територію України тютюнових виробів.

Наразі вирішується питання про обрання митнику запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснює ТУ ДБР, розташоване у м. Львові, оперативний супровід – Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.