Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
15 та 10 років позбавлення волі за зґвалтування неповнолітніх – прокуратура відстояла в апеляції два вироки

За принципової позиції ювенального прокурора Київської міської прокуратури Київським апеляційним судом залишено без змін вироки судів першої інстанції у двох кримінальних провадженнях за фактами розпусних дій та сексуального насильства щодо дітей.

Прокурори у суді довели, що чоловік, проживаючи разом із матір’ю двох дітей, залякуючи їх, задовольняв статеву пристрасть неприроднім способом із малолітнім хлопчиком та ґвалтував його неповнолітню сестру.

Вироком суду першої інстанції його визнано винним у згвалтуванні, сексуальному насильстві і розбещенні неповнолітніх (ч. 4 ст. 152, ч. 3 ст. 153, ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 153, ч. 1 ст. 156 та ч. 2 ст. 156 КК України) та призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі.

Також, прокурори в суді довели, що чоловіка, який скориставшись відсутністю дорослих осіб поруч, зґвалтував малолітню сусідку, заманивши її на горище будинку, в якому вони проживали.

Вироком суду першої інстанції його визнано винним у згвалтуванні (ч. 4 ст. 152 КК України) та призначено покарання –10 років 6 місяців позбавлення волі.

В обох випадках підсудні оскаржили оголошені їм вироки. Однак завдяки принциповій позиції прокуратури, апеляційні скарги захисників залишено без задоволення, а вироки судів першої інстанції – без змін.

 

За матеріалами Київської міської прокуратури