Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
15 тисяч доларів США за отримання довідки про фіктивну інвалідність – у Миколаєві повідомлено про підозру двом місцевим мешканцям

За процесуального керівництва Окружної прокуратури міста Миколаєва викрито та повідомлено про підозру двом місцевим мешканцям в одержанні неправомірної вигоди для себе та третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, підозрювані організували схему незаконного заробітку з надання послуг чоловікам призивного віку незаконно ухилятися від військової служби. Один з них підшукував «клієнтів», інший – домовлявся з посадовими особами медичних закладів про прийняття рішення щодо встановлення ІІ групи інвалідності, що в подальшому надавало можливість громадянину знятися з військового обліку та перетнути державний кордон.

Свої послуги вони оцінювали у 15 тис доларів США.

Під час отримання від громадянина частини грошових коштів у розмірі 3 тисяч доларів обох було затримано у порядку ст. 208 КПК України.

За клопотанням сторони обвинувачення суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Досудове розслідування здійснює СВ Миколаївського районного управління поліції ГУНП в Миколаївській області, оперативний супровід – СБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.