Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
150 тис грн за сприяння у виплаті грошової допомоги родині загиблого – судитимуть заступника командира військової частини

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону до суду направлено обвинувальний акт стосовно заступника командира військової частини за фактом зловживання впливом (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у лютому 2023 року обвинувачений одержав від дружини загиблого військовослужбовця Нацгвардії України неправомірну вигоду у сумі 150 тис грн. Ці кошти призначалися за вплив на членів комісії спеціального розслідування смертельного нещасного випадку щодо визнання загибелі штаб-сержанта в період проходження служби при виконанні службових обов’язків. Це стало б законною підставою для отримання родиною загиблого одноразової грошової допомоги, передбаченої законодавством.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі другого оперативного відділу (з дислокацією у м. Одесі) ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві, за оперативного супроводу оперативних співробітників відділу УСБУ в Одеській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.