Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
1500 доларів США за сприяння тютюновій контрабанді – на Закарпатті викрили прикордонника

За процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру військовослужбовцю прикордонної служби за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України).  

За даними слідства, інспектор запропонував своєму знайомому сприяння у незаконному переміщенні тютюнових виробів через державний кордон України до Словацької Республіки.  

Він зобов’язувався надати інформацію про розміщення та графіки несення служби прикордонними нарядами. Схема полягала у безперешкодному переміщенні тютюнових виробів за допомогою дронів у момент відсутності патрулів.  

Діяв підозрюваний разом із невстановленими на цей час особами, а свої послуги оцінив у 1500 доларів США за одну партію контрабанди – 30 ящиків цигарок. 

Затримали прикордонника у порядку ст. 208 КПК України – під час отримання другої частини неправомірної вигоди - 1000 доларів США.  

Наразі вирішується питання про обрання для нього запобіжного заходу. Крім цього, перевіряється причетність до вчиненого інших осіб.  

Досудове розслідування здійснюють слідчі територіального управління ДБР у м. Львові за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Закарпатській області та відділу внутрішньої та власної безпеки по 94 прикордонному загону ДПС України.  

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.