Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
1500 євро за поновлення у ВНЗ – на Буковині до 5 років за ґратами засуджено колишнього антикорупціонера

Чернівецька обласна прокуратура підтримала обвинувачення стосовно колишнього державного інспектора Головного управління ДФС України в Чернівецькій області – члена Координаційної ради з питань запобігання та протидії корупції при Чернівецькій міській раді, який підбурив студентку до надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище (ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 369 КК України). Його засуджено до 5 років позбавлення волі.

Під час судового розгляду прокурор довів, що у 2015 році, назвавшись студентці помічником народного депутата України, яким насправді не був, засуджений підбурив її до надання 1500 євро під виглядом неправомірної вигоди народному депутату України. За цю суму нібито мало бути вирішено питання щодо поновлення на навчанні 21-річної буковинки у вищому навчальному закладі області.

Перший вирок у цьому провадженні був проголошений ще у 2017 році. Суд першої інстанції погодився з доводами прокурора та засудив чоловіка до 5 років позбавлення волі. Надалі справа слухалася декілька разів в апеляційній, касаційній інстанціях та врешті була знову повернута на новий судовий розгляд. Шевченківський районний суд м. Чернівці засудив громадянина до позбавлення волі.