Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
17 тисяч доларів США за незаконне переправлення трьох чоловіків призовного віку через кордон - судитимуть громадянина Республіки Молдова

За процесуального керівництва Могилів-Подільської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно громадянина Республіки Молдова за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України). 

Слідством встановлено, що чоловік організував переправлення трьох громадян України призовного віку через державний кордон до Республіки Молдова поза пунктами пропуску за винагороду у розмірі 17 тис дол США.

Чоловік був обізнаний про способи та порядок здійснення охорони державного кордону прикордонниками України та Республіки Молдови, місця дислокацій мобільних підрозділів та розташування їх нарядів. Узгодивши час та місце незаконного переправлення та отримавши винагороду, він організував їх прибуття до с. Немія Могилів-Подільського району, де на березі річки Дністер знаходився надувний човен з веслами, на якому зазначені особи мали потрапити до Молдови.

Правоохоронці викрили організатора та бажаючих незаконно перетнути кордон.