Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
2 тис доларів США за нереагування на порушення будівельних норм – затримано посадовця КМДА

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва під час одержання неправомірної вигоди затримано начальника управління контролю за будівництвом Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю м. Києва КМДА (ч. 3 ст. 368 КК України)

За даними слідства, посадовець КМДА вимагав у громадянина неправомірну вигоду за невжиття заходів реагування на порушення вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, стандартів і правил, можливо допущених при проведенні реконструкції нежитлового приміщення по вул. Крутий узвіз у Києві.

Правоохоронці затримали його після одержання 2 тис доларів США.

За місцем роботи посадовця триває обшук. Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу. Також встановлюється особи, які можуть бути причетними до злочину.

Заходи з викриття здійснювалися прокурорами спільно зі слідчими Шевченківського управління поліції ГУ Нацполіції в м. Києві за оперативного супроводу ГВ по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю ГУ СБУ в м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


За матеріалами Київської міської прокуратури