Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
2 тис доларів США за закриття провадження – на Київщині судитимуть приватного виконавця (ФОТО)

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно приватного виконавця за фактом одержання неправомірної вигоди за вчинення дій з використанням наданих повноважень, поєднане з вимаганням (ч. 4 ст. 368-4 КК України).

Розслідуванням встановлено, що приватний виконавець вимагав 2 тис доларів США від жителя Одеси за закриття провадження та видалення його даних з Єдиного реєстру боржників. У квітні поточного року правоохоронці затримали виконавця у робочому кабінеті після одержання всієї суми неправомірної вигоди. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим управлінням ГУ Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


За матеріалами Київської обласної прокуратури