Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
20 тис дол США за вчинення незаконних реєстраційних дій – двох осіб підозрюють у спробі «рейдерського» захоплення товариства (ФОТО)

За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури міста Києва затримано та повідомлено про підозру двом особам за фактами замаху на протиправне заволодіння майном товариства та підкупу особи, яка надає публічні послуги (ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 206-2 та ч. 2 ст. 368-4 КК України).


Досудовим розслідуванням встановлено, що група осіб за попередньою змовою мала намір заволодіти корпоративними правами логістичної компанії вартістю понад 40 млн грн. Для цього вони намагалися надати приватному нотаріусу 20 тис доларів США за вчинення незаконних реєстраційних дій з метою «рейдерського» захоплення товариства.


Від нотаріуса вимагалося вчинити нотаріальні дії зі зміни керівника товариства та зміни його засновника на підставі підроблених документів без надання повного пакету документів, передбачених законодавством.

У ході реалізації оперативної інформації правоохоронці затримали двох осіб при спробі передачі нотаріусу неправомірної вигоди.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Викриття злочинної діяльності здійснювалося прокурорами спільно зі слідчими Деснянського УП Головного управління Нацполіції в місті Києві.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 За матеріалами Київської міської прокуратури