Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
20 тисяч доларів за виготовлення документів для незаконного перетину кордону – викрито харків’янина на Закарпатті

За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури викрито і затримано жителя Харкова за фактом організації незаконного переправлення через кордон чоловіків призовного віку за грошову винагороду (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, громадянин налагодив схему одержання медичних довідок про непридатність до проходження військової служби. На підставі отриманих документів, чоловіки могли перетнути кордон через офіційні пункти пропуску. Спробу одного з чоловіків виїхати таким чином припинено вчора на пункті пропуску «Вилок». 

У організатора під час обшуку в автомобілі, на якому він пересувався, знайшли та вилучили 20 тис дол плати за виготовлення і передачу фальсифікованих документів для затриманого на кордоні чоловіка, а також близько 7 тис євро. За місцем проживання громадянина під час обшуку виявлено грошові кошти в сумі 40 тис дол, електронну техніку, флеш-носії, мобільні телефони, а також печатки. 

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу. Операцію з викриття проведено прокурорами спільно зі співробітниками відділу міграційної поліції та слідчими відділу Ужгородського райуправління поліції Головного управління Нацполіції в Закарпатській області, за оперативного супроводу Головного оперативного управління ДБР.