Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
200 тис грн за висновок військово-лікарської комісії – адвокатці на Чернігівщині повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру адвокатці у пособництві при вимаганні та одержанні неправомірної вигоди для себе та третіх осіб, а також перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період (ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368, ч. 1 ст. 114-1 КК України).

За даними слідства, підозрювана вимагала та отримала від клієнта 200 тис грн за сприяння у видачі службовими особами висновку військово-лікарської комісії щодо визнання його обмежено придатним до проходження військової служби.

При цьому підозрювана організувала поміщення чоловіка до неврологічного відділення з метою отримання хибного висновку військово-лікарської комісії.

Такі дії призвели до перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період.

Наразі підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП в Чернігівській області, за оперативного супроводу УСР в Чернігівській області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.