Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
2000 доларів США за звільнення від військової служби – у зловживанні впливом підозрюють помічник командира з правової роботи

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону викрито та повідомлено про підозру помічнику командира з правової роботи ‒ начальнику юридичної групи військової частини за фактом зловживання впливом (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний за 2000 доларів США пообіцяв військовослужбовцю вплинути на уповноважену особу з метою оформлення документів про нібито інвалідність його матері. Це мало б стати законною підставою для подальшого звільнення з військової служби.

Правоохоронці затримали капітана в порядку ст.208 КПК України після одержання неправомірної вигоди.

Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі 402 600 грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі слідчого управління ГУ НП в Одеській області, за оперативного супроводу співробітників Головного відділу ЗНД УСБ України в Одеській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.