Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
21 500 доларів США за незаконне переправлення групи військовозобов’язаних до Угорщини – на Закарпатті підозрюють двох осіб

За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури Закарпатської області двом чоловікам повідомлено про підозру у незаконному переправленні кількох осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, мешканці Берегівського та Тячівського районів за грошову винагороду займалися переправленням військовозобов’язаних до країн ЄС поза межами офіційних пунктів пропуску.

Вони підшукали трьох «клієнтів» з інших областей, розмістили їх у готелях і готувалися переправити до Угорщини. За це отримали оплату – 21 500 доларів США.

Перехід кордону мав відбуватися з території Берегівського району. Дорогою туди учасники схеми намагалися законспірувати свою діяльність, змінювали транспортні засоби та залучених водіїв.

Правоохоронці викрили групу чоловіків разом із переправником. Іншого підозрюваного, який організував незаконний перетин кордону, затримали у м. Виноградів.

Наразі вирішується питання про обранням їм запобіжних заходів.

Викриття протиправної діяльності здійснювалося прокурорами спільно зі слідчими відділу поліції №1 Ужгородського райуправління поліції, оперативниками відділу міграційної поліції ГУ Нацполіції в Закарпатській області та прикордонниками Чопського і Мукачівського загонів.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.