Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
220 тис грн за визнання військовозобов'язаного непридатним для проходження служби – громадянці повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил та підпорядкованої Харківської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил громадянці повідомлено про підозру за фактом одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення уповноваженою особою (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, підозрювана під час воєнного стану в Україні за грошову винагороду погодилася сприяти військовозобов’язаному мешканцю Харківщини в оформленні та видачі документів про визнання його непридатним для проходження військової служби за станом здоров’я. У такий спосіб він отримував право безперешкодно залишити державу попри заборону на виїзд чоловікам віком від 18 до 60 років. В якості оплати вона одержала 220 тис грн та пообіцяла вплинути на службових осіб одного з терцентрів комплектування та соцпідтримки Харківщини.

Підозрювану затримали в порядку ст. 208 КПК України. 

Наразі тривають першочергові слідчі дії та перевіряється причетність службових військових осіб до вчинення злочину.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі та оперативні співробітники територіального управління ДБР, розташованого у м. Полтаві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.