Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
225 тис грн за незаконне переправлення військовозобов’язаних через кордон - викрито громадянина Молдови

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури громадянину Молдови повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрюваний в умовах воєнного стану налагодив схему незаконного переправлення військозобов’язаних через кордон з Республікою Молдова поза визначеними пунктами пропуску. Він обіцяв їм організувати проживання поблизу можливого місця перетину кордону та оформлення необхідних документів. Такі послуги коштували 225 тис грн.

Організатора схеми затримали в одному з готелів у м. Могилів-Подільський Вінницької області після зустрічі з замовником та отримання від нього обумовленої суми грошових коштів. Наразі йому обрано запобіжний захід.

Правоохоронці встановлюють обставини вчинення кримінального правопорушення та осіб, які можуть бути до нього причетними.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює СУ ГУ Нацполіції у м. Києві, за матеріалами Головного оперативно-розшукового відділу окремого контрольно-пропускного пункту «Київ».