Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
2400 доларів США за працевлаштування – на Тернопільщині викрито інспектора відділу служби надзвичайних ситуацій (ФОТО)

За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури викрито головного інспектора відділу запобігання надзвичайним ситуаціям районного управління Головного управління ДСНС України в Тернопільській області під час одержання неправомірної вигоди (ч.3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, інспектор спільно з іншими службовими особами вимагали у місцевого жителя 2400 доларів США за працевлаштування в підрозділі Управління ДСНС в Тернопільській області та подальше переведення на роботу до Тернопільського районного управління ГУ ДСНС України в Тернопільській області.


Правоохоронці затримали його в порядку ст. 208 КПК України під час одержання коштів. Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру, а також встановлюються інші особи, причетні до цього злочину.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється територіальним управлінням ДБР, розташованим у місті Львові, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області ДСР Нацполіції України. 

Нагадаємо, що відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Тернопільської обласної прокуратури