Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
25 кг мефедрону, зброя та боєприпаси – за результатами спецоперації правоохоронців арештовано двох осіб (ФОТО)

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури затримано та повідомлено про підозру двом особам, які перевозили наркотичний засіб – мефедрон в особливо великих розмірах (ч. 2 ст. 307 КК України). Наразі їм обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

За даними слідства, близько опівночі 10 жовтня 2021 року, у ході спецоперації правоохоронці перехопили автомобіль «Лексус» у Деснянському районі столиці. За попередньою інформацією водій та пасажир автівки перевозили наркотичні засоби.

У ході обшуку автомобіля вилучено понад 10 кг мефедрону, пістолет, близько 40 патронів, а також мобільні телефони, записи з координатами захованих наркотичних речовин. Також під час огляду узбіччя, де зупинили автомобіль, виявлено грошові кошти у сумі 4 тис дол США та 13 тис грн, ще один пістолет з кобурою і набоями до нього.

У ході подальших слідчих дій у рамках кримінального провадження, на Чернігівщині правоохоронці виявили схованку, з якої вилучили ще близько 15 кг мефедрону та на місці затримали 3 чоловіків, які її розкопували. Наразі вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру та обрання запобіжного заходу.

Загалом під час спецоперації правоохоронці вилучили наркотиків на суму близько 15 млн грн.

Досудове розслідування здійснюється співробітниками СУ Головного управління Нацполіції в м. Києві спільно з ДБН Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.