Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
3 млн грн збитків під час закупівлі електроенергії – судитимуть начальницю відділу освіти виконкому райради м. Кривого Рогу

Прокурори Криворізької центральної окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно начальниці відділу освіти виконкому однієї із районних рад м. Кривого Рогу за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України). 

Розслідуванням встановлено, що між відділом освіти та товариством укладено договір про закупівлю електричної енергії для закладів освіти м. Кривого Рогу. 

Обвинувачена неодноразово вносила зміни до договору шляхом укладання додаткових угод, у яких було безпідставно завищено вартість електроенергії. 

Не перевіривши ринкову ціну на електроенергію, вона підписала і скріпила печаткою акти приймання-передачі, а відділ освіти необґрунтовано перерахував кошти товариству.

Внаслідок цього місцевому бюджету спричинено збитків на майже 3 млн грн.

Досудове розслідування здійснювали слідчі відділення поліції №4 Криворізького районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області, оперативний супровід – співробітники Управління СБУ в області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.