Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
3 тис дол США за безперешкодне митне оформлення - затримано заступника начальника митного поста «Полтава»

За процесуального керівництва Київської  міської прокуратури на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди викрито та затримано заступника начальника митного поста «Полтава»  - начальника відділу митного оформлення № 1 Полтавської митниці Держмитслужби (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, посадовець вимагав від керівника підприємства, яке здійснює імпорт на територію України товарів промислового значення, неправомірну вигоду за безперешкодне здійснення митного оформлення цих товарів та проведення інших митних процедур. Свої послуги він оцінив у 3 тисячі доларів США. 

У ході досудового розслідування задокументовано низку фактів отримання ним неправомірної вигоди. 

3 травня 2022 року у ході контролю за вчиненням злочину митника затримали в м. Полтава після одержання всієї суми неправомірної вигоди.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюється Головним управлінням з протидії системним загрозам управлінню державою СБУ. Встановлюються інші особи, які можуть бути причетними до корупційної схеми. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.