Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
3 тис доларів США за вирішення земельного питання – судитимуть депутата сільради на Закарпатті

Прокурор Закарпатської обласної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт щодо одного з депутатів Баранинської сільської ради за фактом вимагання та одержання 3 тис дол США неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, обвинувачений вимагав у місцевої мешканки хабар за вирішення земельного питання. За ці кошти він мав організувати збір необхідних документів для отримання у власність земельної ділянки у с. Великі Лази. До того ж, мав сприяти подальшому винесенню цього питання на профільну комісію, пленарне засідання сесії сільради і забезпечити позитивне голосування за відповідні проєкти рішень.

На початку жовтня особу викрили за місцем його проживання під час одержання усієї суми неправомірної вигоди. На весь період слідства його відсторонили від займаної посади.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Головного управління Нацполіції в Закарпатській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Закарпатської обласної прокуратури