Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
3000 доларів США за допомогу призовнику у виїзді за кордон через систему «Шлях» – викрито жителя Черкас

За процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури повідомлено про підозру черкащанину за фактами сприяння у незаконному переправленні осіб через державний кордон України та одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення уповноваженою особою (ч. 3 ст. 332, ч. 2 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, чоловік обіцяв за грошову винагороду посприяти у незаконному виїзді за кордон жителю Черкаського району призовного віку.

Підозрюваний мав вплинути на уповноважену особу для внесення особистих відомостей до системи «Шлях» та забезпечити безперешкодний перетин кордону.

Правоохоронці затримали його під час одержання частини неправомірної вигоди у розмірі 3000 доларів США. 

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Черкаського відділу поліції ГУ НП Черкаській області, оперативний супровід – Управління СБУ в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.