Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
3000 доларів США за непридатність до служби – в Одесі військовослужбовцю повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Одеської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону викрито та повідомлено про підозру військовослужбовцю однієї з військових частин ЗСУ за фактом надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 3 ст. 369 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, залучивши лікаря одного з відділень Військово-медичного клінічного центру Південного регіону, надав 3000 доларів США неправомірної вигоди голові військово-лікарської комісії. Ці кошти призначались для визнання його непридатним до військової служби та видачу медичного документа, який стане підставою для звільнення зі служби та виїзду за кордон.

Під час передачі грошових коштів, яка відбувалася під контролем правоохоронців, військовослужбовця було викрито. Наразі судом йому обрано запобіжний захід.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в Одеській області за оперативного супроводу співробітників Департаменту контррозвідки.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.